PARIVIESTI (V) Pe 12.1. (stadion ohje perjantai)

(N & M 2 x 3 x 1,6km)

Naiset sekä Miehet hiihtävät Pariviesti -kilpailun 1,6 km Sprinttilatua. Parisprintissä hiihdetään 2 -hengen joukkuein ja yhteensä kilpailu sisältää 6 kierrosta. (2 x 3 x 1,6km)

Kilpailu hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Parisprinttiviestin hiihtojärjestys tulee olla palautettuna Kilpailukansliaan kirjallisesti täytettynä Viimeistään 2h ennen Joukkueenjohtajien kokousta.

Suksia ei merkitä ja nilkkatunnisteiden kiinnitys aloitetaan 30 min ennen ensimmäistä lähtöä.

Kilpailijat ohjataan lähtöalueelle opastetusti nilkkatunnisteiden jälkeen sijaitsevalta Urheilija -alueelta!

Lähetys tapahtuu aura -muodostelmasta, jossa lähtölatuja on 5. Yhteislähdön lähtöjärjestelyt alkavat kaksi minuuttia ennen lähtöä. Tänä aikana lähtöä koskevat ohjeet annetaan kilpailijoille, jotka ovat asettuneet lähtökaistoilleen ja annetaan ”yksi minuutti lähtöön” -varoitus. Seuraavaksi tulee komento ”30 sekuntia lähtöön”. Kun kaikki kilpailijat ovat liikkumatta ja ”valmiit - asennossa”, annetaan lähtömerkki lähetyspistoolilla. Kilpailijat EIVÄT saa vaihtaa latua tai poistua ladulta ennen merkittyjä havutuksia!

Lähtöpaikat määräytyvät Maastohiihto ry:n määrittelemien Kilpailusääntöjen (kausi 2018) mukaisessa järjestyksessä. (Sääntönumero 4.2, Parisprintin lähtöjärjestyksen tekeminen).

Vaihto tapahtuu stadionilla merkityllä Vaihtoalueella. Vaihtoalue on merkitty stadionille opastekyltein sekä havutusten avulla. Stadion ohjeen mukaisesti järjestetään Parisprintin aikaiset huoltopaikat stadionilla sijaitsevalle Huoltoalueelle.  Huom! Järjestäjät ohjaavat ja valvovat huoltoon sallittujen Joukkueiden ja heidän huoltajien liikkumisesta! Aina edellisen karsintaerän loputtua tulee hiihtäneiden Joukkueiden poistua huoltobokseista mahdollisimman pian, jotta seuraavan erän Joukkueet pääsevät asettautumaan huoltobokseihin hyvissä ajoin ennen seuraavan erän lähtöä!

Parisprintin aikana on mahdollista huoltaa joukkueita kilpailureitin varteen erikseen merkityiltä Valmentaja -alueilta. Huoltaminen muualta kuin näiltä alueilta on kiellettyä! Valmentaja -alueista on erilliset ohjeet kilpailutoimistossa. Valmentaja-alueilla tulee kaikilla olla joko Huoltajaliivi tai Huoltajakortti.

Järjestäjillä on järjestettynä neutraali sauvapalvelu heti lähdön jälkeen ensimmäisen mutkan kohdille. Joukkueiden omia sauvapalveluita EI saa järjestää stadionalueelle!

Sekä miesten että naisten sarjoissa hiihtäjiin, jotka ohitetaan kierroksella, sovelletaan tilanteen vaatiessa sääntöä ICR 343.14.1 eli kierroksella ohitettavien on keskeytettävä kilpailu.

Jatkoonpääsy: Jokaisen Karsintaerän 2-3 nopeinta joukkuetta (MYL=2 nopeinta, NYL=3 nopeinta) pääsevät jatkoon ja loput joukkueet ajoilla. Finaaleihin pääsee Naisissa 12 joukkuetta ja Miehissä 15 Joukkuetta.

Kilpailun jälkeen tunnistimet ja rintanumerot poistetaan ennen stadionilta poistumista.

HUOM! Karsintaeristä jatkoon päässeet Joukkueet säilyttävät alkuperäisen rintanumeronsa Finaaleihin asti käytössään. Vain nilkkatunnistimet tullaan vaihtamaan uusiin ennen finaaleja.

 

VÄLIAIKALÄHTÖ La 13.1. (stadion ohje launtai)
(N 10km V & M 15km V)

Naiset hiihtävät 3 x 3,3km ja Miehet hiihtävät 4 x 3,75km. Kilpailu hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Lähtö tapahtuu Stadion Layoutin mukaisesta lähtöpisteestä ja tapahtuu 30sek lähtövälein. Urheilijoille on merkittynä stadionille erillinen Urheilija-alue, jossa suoritetaan viimeiset lämmittelyt juuri ennen starttia. Alueelta EI saa poistua stadionille lämmittelemään.

Suksia ei merkitä ja tunnistimien kiinnitys aloitetaan 30 minuuttia ennen ensimmäisen kilpailijan lähtöä.

Kilpailun lähtöjärjestys luodaan FIS distance pisteiden mukaisessa käänteisessä järjestyksessä ja Maastohiihto ry:n sääntöjä mukaillen. Ns. Kuuman ryhmän (20 parasta) kilpailijat starttaavat kilpailun lopussa, kuitenkin siten, että heidän väliin sijoitetaan aina enemmän FIS distance pisteitä omaavia Kilpailijoita. Ilman FIS -pisteitä olevat Kilpailijat arvotaan alkuun.

Ohituslatu kierrokselle mentäessä sijaitsee stadionin keskellä ja on merkitty opastekyltein.

Kilpailureitin erityisistä valmentaja -alueista on erilliset ohjeet kilpailutoimistossa. Kilpailureitin varrella on muutamia alueita, joissa valmentaminen / huoltaminen tai alueella oleskelu ylipäätään on kielletty! Näiden alueiden ulkopuolella valmentaminen / huoltaminen on sallittua. Valmentaja-alueilla tulee kaikilla olla joko Huoltajaliivi tai Huoltajakortti.

Kilpailun jälkeen tunnistimet ja rintanumerot poistetaan ennen stadionilta poistumista.

 

SKIATHLON (P+V) Su 14.1. (stadion ohje sunnuntai)
(N 7,5km + 7,5km / M 11,2km + 11,2km)

Naiset hiihtävät 2 x 3,75km P + V. Miehet hiihtävät 3 x 3,75km P + V. Kilpailussa hiihdetään ensin perinteisellä hiihtotavalla ja suksien vaihdon jälkeen vapaalla hiihtotavalla.

Suksia ei merkitä ja nilkkatunnisteiden kiinnitys aloitetaan 60 min ennen sarjan lähtöä.

Kilpailijat ohjataan lähtöalueelle opastetusti nilkkatunnisteiden jälkeen sijaitsevalta Urheilija -alueelta!

Lähtö tapahtuu aura -muodostelmasta, jossa lähtölatuja on 7. 

Yhteislähdön lähtöjärjestelyt alkavat kaksi minuuttia ennen lähtöä. Tänä aikana lähtöä koskevat ohjeet annetaan kilpailijoille, jotka ovat asettuneet lähtökaistoilleen ja annetaan ”yksi minuutti lähtöön” -varoitus. Seuraavaksi tulee komento ”30 sekuntia lähtöön”. Kun kaikki kilpailijat ovat liikkumatta ja ”valmiit - asennossa”, annetaan lähtömerkki lähetyspistoolilla. Kilpailijat EIVÄT saa vaihtaa latua tai poistua ladulta ennen merkittyjä havutuksia!

Lähtöpaikat määräytyvät FIS pisteiden ja ICR Sääntöjen mukaiseen järjestykseen. Parhaat FIS -pisteet omaava Kilpailija lähtöpaikalta 1 ja loput Kilpailijat pisteidensä mukaisessa järjestyksessä.

Suksia ei merkitä ja nilkkatunnisteiden kiinnitys aloitetaan 30min ennen lähtöä. 

Suksienvaihto perinteisen hiihtotavan jälkeen tulee tapahtua urheilijan numeron mukaisessa vaihtoboksissa, joka sijaitsee stadionilla. Vaihtoalue merkitään havutuksin. Urheilijan tulee tuoda vapaan hiihtotavan hiihtovälineensä numeronsa mukaiseen vaihtoboksiin ennen kilpailun alkua ja välineitä EI saa hakea pois vaihtoboksista kesken kilpailun huoltajien toimesta.

Perinteisen hiihtotavan osuuksilla hiihtotapaa valvotaan. Jos reitillä on ajettu latu, tulee hiihtää perinteistä hiihtotapaa. Käännöksissä ja kaarteissa, jossa ei ole latua ja jossa täten sallitaan askelkäännösten tekeminen, tullaan merkitsemään ladulle selkeästi.

 
Sekä miesten että naisten sarjoissa hiihtäjiin, jotka ohitetaan kierroksella, sovelletaan tilanteen vaatiessa sääntöä ICR 343.14.1 eli kierroksella ohitettavien on keskeytettävä kilpailu. 

Kilpailun aikana on mahdollista huoltaa kilpailijoita kilpailureitin varteen erikseen merkityiltä Valmentaja -alueilta. Huoltaminen muualta kuin näiltä alueilta on kiellettyä! Valmentaja -alueista on erilliset ohjeet kilpailutoimistossa. Valmentaja-alueilla tulee kaikilla olla joko Huoltajaliivi tai Huoltajakortti.

Kilpailun jälkeen tunnistimet ja rintanumerot poistetaan ennen stadionilta poistumista.

-------------------------------------------------

PERINTEISEN HIIHTOTAVAN SAUVAN MAKSIMIPITUUS
Kansainvälisen Hiihtoliiton määrittämän säännön mukaan perinteisen hiihtotavan kilpailuissa sauvan pituus saa olla maksimissaan 0,83 x urheilijan pituus (hiihtomonot jalassa).

Oma/sauvan pituus on mahdollista testata omatoimisesti lauantaina 13.1. kilpailutoimiston ulkopuolelle järjestetyssä mittauspisteessä. Sunnuntain 14.1. Skiathlon -kilpailussa perinteisen osuudenosalta tarvittaessa pistokokein Tuomarineuvoston toimesta.

Tarkemmat ohjeet löydät mittauspisteeltä kilpailutoimistosta. Lisäksi tietoa asiasta löytyy Hiihtoliiton sivuilta.