Tuoreimmat uutiset SM-hiihdoista:

9.1.2018
Vantaan kaupungin lehdistötiedote 9.1.

Vantaa teki sen taas: Lumeton Hakunilan urheilupuisto muuntui hiihdon SM-kisanäyttämöksi

Vantaan Hakunilan urheilupuistossa kilpaillaan tulevana viikonloppuna 12.–14.1. hiihdon yleisen sarjan SM-mitaleista. Kisojen toteutuminen on pieni ihme, sillä lumettomuus on vaivannut pääkaupunkiseutua koko alkutalven.

 

Vantaan ”lumimiehet” ovat tehneet Hakunilassa hienoa työtä ja käyttäneet jokaisen pakkashetken hyödyksi lumetuksessa. Urakka jatkuu vielä kisaviikolla öitä myöten, jotta tavoitteena oleva 3,75 kilometrin kisalatu saataisiin aikaiseksi. Vastaava temppu tehtiin Vantaalla myös vuonna 2014, kun Hakunilassa viimeksi järjestettiin SM-hiihdot. Kaupungin työntekijät ja talkootyöläiset ovat jälleen tehneet korvaamatonta työtä vankalla kokemuksella.

 

”Talkoopäiviä on pidetty 25, ja töissä on ollut päivässä noin 20 henkilöä. Kisapäivinä meitä on täällä jopa 400 henkilöä erilaisissa tehtävissä.” kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty Vantaan Hiihtoseurasta.

 

Heti aamusta Hakunilaan

 

Perjantaina hiihdetään parisprintit, lauantaina ohjelmassa ovat naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla, ja sunnuntaina kisat päätetään yhdistelmähiihdoilla. Ladulla nähdään päivittäin jopa 300–400 hiihtäjää. Mukana ovat myös Suomen kärkihiihtäjät ja maajoukkueurheilijat, jotka valmistautuvat Etelä-Korean talviolympialaisiin. Myös järjestävän Vantaan Hiihtoseuran urheilijoilla – muun muassa Matti Heikkisellä ja Anssi Pentsisellä – on takuulla sanansa sanottavana mitalitaistoissa. VHS on ilmoittanut tavoitteekseen vähintään yhden mitalin päivässä.

 

Lipunmyynti urheilupuistossa alkaa päivittäin noin tuntia ennen ensimmäistä kisastarttia, eli perjantaina ja lauantaina kello 9.45 ja sunnuntaina kello 11. Myös ravintolateltta (Hakunilan kuplahalli) aukeaa aina tuntia ennen kisojen alkua, joten vaikkapa aamukahvin nauttiminen onnistuu ennen katsomoon siirtymistä. Pienenä porkkanana mainittakoon, että 300 ensimmäistä maksavaa katsojaa saa joka päivä uniikin SM-hiihtoämpärin.

 

Järjestäjät odottavat kisoihin runsaasti yleisöä etenkin lauantaina ja sunnuntaina, joten ruuhkien välttämiseksi suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa paikalle saapumiseen. Kisapaikalle Hakunilaan pääsee kätevästi pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen linja-autoilla 717 ja 718 (Helsingistä), 562 ja 711 (Tikkurilasta) ja 587 (Mellunmäestä). Omalla autolla saapuville Hakunilan urheilupuistoon on opasteet Kehä III:lta.

 

Hakunilan ladut ovat seuraavan kerran avoinna yleisölle maanantaina 15.1. kello 15, kun kisat ovat ohi ja rekvisiitta on saatu purettua latujen varsilta.takaisin